Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap

EnjoyEvent_Győrkőcfeszt_Boldogarc (23)
Mit szólnál egy céges bringához? Kerékpárosbarát munkahely!
2016-07-11
DSC_0108 másolata
Segway túra Budapest gyönyörű utcáin
2016-07-14

Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap

Győrkőc fesztivál trükkös trükkös tricikli

Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap / Enjoyevent rendezvények

Az idei évben ismét megrendezésre kerül az  Európai Mobilitási Hét (European Mobility Week) és az Európai Autómentes Nap.

Az Európai Mobilitási Hét elnevezésű önkormányzati rendezvény célja a városi mobilitás hosszú távú befolyásolása, valamint az európai polgárok egészségügyi állapotának és életminőségének javítása.

Pesterzsébet Csili - Police bringa

Az Európai Autómentes Nap (European Car Free Day vagy In Town Without My Car! Day) egy 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott – a társadalom környezettudatosságát erősíteni hivatott – rendezvénysorozat, amely fel kívánja hívni a városlakók és a városvezetés figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

A rendezvény egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához.

Győrkőc fesztivál  mérföldes trükkös

Az alulról jövő, önkormányzati kezdeményezésre létrejött mozgalmat 2000 februárjában az Európai Unió 13 tagországa közös nyilatkozatban ismerte el, mint európai rendezvényt. Ezt a támogató nyilatkozatot, 2001-ben, az akkori tagjelölt országok közül elsőként Magyarország is aláírta, vállalva az önkormányzati rendezvény nemzeti szintű koordinációját. 2001-ben 35 magyar önkormányzat kapcsolódott a kezdeményezéshez.

Az Európai Autómentes Naphoz szorosan kapcsolódik az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozata, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16. és 22. között rendeznek meg.

 Az elmúlt évek Mobilitási heteinek rendszeres résztvevői voltunk, így biztos tapasztalatok alapján merjük állítani, hogy bármely autómentes nap csúcspontját jelenthetik egyedi járműveink, trükkös bringáink, óriási biciklink a GIGABIKE és minden további egyedi bicikli. Ne habozzon, keressen fel, írjon egy üzenetet és olyan autómentes napot tartunk, hogy évekig emlegetni fogják a résztvevők.

 EnjoyEvent, hogy a szórakozás valóban élmény legyen!

Tóth Olivér |  e-mail: info@enjoyevent.hu | tel: +36/70-599-4976

web: www.enjoyevent.hu | fb: facebook.com/enjoyev | instagram: @enjoy_event

fbinsta

Forrás: http://www.szepmagyarorszag.hu/magyar/oldalak/automentes_belvaros_tomegkozlekedes_andrassy_ut/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × öt =