9. Győrkőcfesztivál – mosollyal és trükkös bringával teli Győr városa

Enjoy mosoly (21)
IX. Győrkőc Fesztivál és a trükkös bringák sikere
2016-07-04
Enjoy mosoly (16)
Győrkőcfesztivál – hétvégén a gyermekeké volt a város
2016-07-06

9. Győrkőcfesztivál – mosollyal és trükkös bringával teli Győr városa

Enjoy mosoly (48)

9. Győrkőcfesztivál – mosollyal és trükkös bringával teli Győr városa

Pénteken vette kezdetét az idei Győrkőcfesztivál, amelyre most is rengeteg látogatót várnak a szervezők. A szombati napról már kora délután elmondhattuk, hogy nagyon erős volt: rengetegen voltak a Belvárosban és Kuka Berci is nagyon népszerű, mint mindig.

Tikkasztó a hőség a városban, szó se róla! Bár ez inkább csak a felnőtteket zavarja, a gyermekek boldogan élvezik a forgatagot, a játékokat, a kirakodó-vásárt és az ügyességi feladatokat.

A Kazinczy utcában a kézművesek asztalainál az vállalkozó kedvűek szebbnél szebb alkotásokat próbálhatnak ki, amelyek kiváló ajándéknak vagy emléknek bizonyulnak erről a gondtalan pár napról.

S ahogy az már lenni szokott, a Rába kettős hídon ilyenkor sem autó, sem busz nem jár, a gyermekeké és a szülőké a terep, akik boldogan sétálnak, helyenként szaladgálnak a hangulatos „esernyőfelhő” alatt. Jó ötlet volt a „tető”, nem csak látványos, kicsi árnyékot is vet ebben a kánikulában.

A Radó-sziget igazi Győrkőc-szigetté változik ilyenkor. Színpad, játékok, finomságok várják azokat, akik ezt a helyszínt választják. Aranyos hallani, ahogy a szülők győzködik a kicsiket: minél előbb hazaérnek, annál előbb jöhet a délutáni pihenő és utána becsszó’ visszajönnek még! Nehéz meggyőzni a lurkókat, de azért néha az ő energiájukat is után kell tölteni egy kicsit…

A Bercsényi-liget Kuka Berci és a Győr+ Média főhadiszállása. Kollégáink és a GyőrSzol Zrt. munkatársai mindent megtesznek azért, hogy Kuka Berci ötpróbája során játékos formában ismertessék meg a gyermekekkel a környezettudatos magatartás. A kicsik megismerkedhetnek a fűtőeszközök előnyeiről és hátrányaival, szemetet horgászhatnak, hogy a „kapást” a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe tehessék, sőt, még kukára is dobhatnak a petpalackokkal.

A kézműves asztaloknál az újrahasznosítás remek lehetőségeivel találkozhatnak, hiszen kiderül, wc-papír gurgulából milyen klassz sárkányt lehet készíteni. Az állomásoknál különféle pecséteket kell összegyűjteni, amelyet ajándékokra válthatnak be azok, akik teljesítik Kuka Berci ötpróbáját.

Trükkös bringáink szép számban képviseltették magukat. Kint volt a Széchenyi térről nyíló Király utcában a legnagyobb bringánk a GIGABIKE, de mellett számos egyedi trükkös bicikli szórakoztatta a jelenlévőket. Itt volt a Megabike, a minibringa, a trükkös tricikli, a velocipédek, a mérföldes bringa, a balansz bringa, a hullámzó bringa, a trükkös hatos és a  trükkös tandem is.

 EnjoyEvent, hogy a szórakozás valóban élmény legyen!

Tóth Olivér |  e-mail: info@enjoyevent.hu | tel: +36/70-599-4976

web: www.enjoyevent.hu | fb: facebook.com/enjoyev | instagram: @enjoy_event

fbinsta

Forrás: http://gyorplusz.hu/cikk/pezseg_a_gyorkocfesztival_mosollyal_teli_a_varos_sok_fotoval.html/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 + 3 =